Hur kan en husvärd bemöta rökande och hotfulla ungdomar i en källare? Hur ge negativa besked eller möta människor som känner sig trängda? Tips och kunskap om typiska risksituationer för medarbetare inom bostadsbolag.
Läs merDe försiktighetsåtgärder som tas urgröper såväl trygghet, rörelsefrihet och samhällskontrakt. I väntan på verksamma åtgärder från politiker och myndigheter behöver den som utsätts rustas med rätt kunskap.
Läs merMånga bolag inom fastighetsbranschen rustar sin personal inför de nya reglerna kring olovlig andrahandsuthyrning och svarthandel med hyreskontrakt.
Vi märker ett stort intresse för våra webbutbildningar och trygghet och säkerhet, förra veckan påbörjade vi nya produktioner för både Sveriges Allmännytta (f.d. Sabo) och Framtidenkoncernen.
Läs merEtt pilotprojekt om trygghet och säkerhet där vi arbetade med konflikthantering, bemötande, mental förberedelse och taktik.
Läs merIntervju i Sustainable Interactions nyhetsbrev: “Vi ställde psykolog Alexander Tilly mot väggen för att få svar på några av de vanligaste frågorna om hot och våld och säkerhet på arbetsplatsen. Alexander är en av Sveriges mest anlitade experter inom konfliktlösning, hot och våld. Tillsammans med Sustainable Interaction erbjuder han webbaserade utbildningar om trygghet och säkerhet på arbetsplatsen. “
Läs merStudie om hot och våld mot bussförare och tågvärdar från Nationellt Kunskapscentrum för Kollektivtrafik. Bekräftar de berättelser jag hör då jag träffar dessa mycket utsatta yrkesgrupper.
”Studier om våld i bussbranschen pekar på att så lite som 10 procent av inträffade händelser rapporteras.”
Läs merVi har inlett samarbete med Sveriges Allmännytta (f.d. SABO), som organiserar över 300 bostadsbolag och kommer genomföra deras utbildningar om hot och våld.
Läs merIdag har vi tecknat avtal med Storstockholms Lokaltrafik (SL), som gett oss förtroendet att under nästan tre år utforma och genomföra utbildningar om kommunikation och konflikthantering.
Läs merFöreläsning om ungas utsatthet och otrygghet den 13 sep i Malmö
Läs merSka föreläsa om att förebygga hot och våld under konferensen Gilla Jobbet i oktober.
Läs merSpännande diskussioner om konflikter och förebyggande strategier på Evolutionsbiologiskt centrum vid Uppsala universitet.
Läs merAngeläget att rusta viktiga myndigheter mot otillåten påverkan som hot och trakasserier. Föreläsning för domare, assessorer, fiskaler, föredragande, sekreterare, handläggare och ordningsvakter.
Läs merAggression och påtryckningar behöver hanteras olika utifrån vad som motiverar gärningspersonen.
Läs merVi pratade bl.a. om att det alltid finns risk för upptrappning då vi sätter gränser och att det bidrar till att vi ofta gör det för sent.
Läs merViktiga samtal om att väva samman utbildning och vardag. Anpassad webbutbildning som komplement är ett kraftfullt verktyg att hålla liv i kunskap och levandegöra värderingar och policy.
Läs merUnder 2017 tog totalt 1 182 personer över 15 år sitt liv, 838 män, 344 kvinnor. Det är fyra gånger fler än de som dör i trafiken. 20% av alla självmord sker under storhelgerna.
Läs merSätt att möta reaktioner vid negativa besked, kritik, kriser och psykisk ohälsa. Hur arbeta förebyggande och hur hantera akut hotfulla situationer?
Läs merI september presenterade Statskontoret rapporten Myndigheters arbete mot trakasserier, hot och våld. Alexander Tilly, legitimerad psykolog, har utbildat både myndigheter och privata företag om konflikter, hot och våld i 20 år.
Läs merAllt fler verksamheter uppskattar våra webbutbildningar. Både socialtjänst och andra delar av kommuner använder den. Vi får också förfrågningar från fackförbund och ideella föreningar.
Läs merVår senaste webbutbildning om trygghet och säkerhet innehåller filmscener, intervjuer och spelscenarier. Sakkunniga inom olika områden varvas med quizar, animationer och kunskapstest.
Läs mer